Feed aggregator

Chanchinthar thenkhat :

Lenkawl (Serchhip) - Mon, 04/21/2014 - 07:29
Serchhip MZP te inthlang thar
@@ Inrinni kalta, April 19, 2014 khan Mizo Zirlai Pawl (MZP) Hqrs. Serchhip chuan kum 2014-2015 chhunga hruaitu tur thlanna an nei a. President-ah President-ah T. Biakchamliana (Dinthar Veng), Vice President-ah H. Lallawmkima (Hmar veng) Secretary-ah Samuel Lalrinawma (Vengchung) Asst. Secretary-ah JS. Lalsiammawia (Buk-pui), Treasurer-ah Calvin VL. Muana (AOC Veng) leh Finance Secretary-ah Lalhruaitluangi (Chanmari Veng) te thlan an ni.
ZUALKO
@@ Inrinni kalta, April 19, 2014 zing dar 9:15 vel khan Pi Khuang-seli (94), Pu H. Lalthianghlima nu, Serchhip Chanmari Veng chu Thaw-hah vangin a boral a, hemi Ni vek hian vuiliam nghal a ni.
@@ Nizan dar 6:30 vel khan Pi Biakzuali (72), Serchhip P&E Veng chu Thawhah vangin a boral a, Vawiin ah vuiliam a ni ang.
Petrol man hniam hret
@@ Rampumah petrol man chu litre khat zelah paise 70 a tihhniam a ni a, hemi ang hian Mizoram hmun hrang hrangah pawh petrol man hi paise 90 vela tihhniam nghal a ni a, hetianga Petrol man tihhniam a nih hnuah hian Serchhip-ah chuan Petrol hi litre khat zelah Rs. 71.04 a ni tawh ang.
 Ni 81 atan inhlawhna siam hman@@ Tunhnai khan DRDA Serchhip District chuan MG-NREGS hnuaia Job Card nei te tana ni 12 inhlawhfakna tur sum chu VC hrang hrangah a pechhuak a, hei hi sor-kar kum liamta 2013-2014 atana a hnuhnung ber tur nia ngaih niin heti hian 2013-2014 chhungin mipuite tan ni 81 inhlawhna siam a ni dawn ta a ni.
Categories: Serchhip Chanchinthar

Chanchinthar thenkhat :

Lenkawl - Mon, 04/21/2014 - 07:29
Serchhip MZP te inthlang thar
@@ Inrinni kalta, April 19, 2014 khan Mizo Zirlai Pawl (MZP) Hqrs. Serchhip chuan kum 2014-2015 chhunga hruaitu tur thlanna an nei a. President-ah President-ah T. Biakchamliana (Dinthar Veng), Vice President-ah H. Lallawmkima (Hmar veng) Secretary-ah Samuel Lalrinawma (Vengchung) Asst. Secretary-ah JS. Lalsiammawia (Buk-pui), Treasurer-ah Calvin VL. Muana (AOC Veng) leh Finance Secretary-ah Lalhruaitluangi (Chanmari Veng) te thlan an ni.
ZUALKO
@@ Inrinni kalta, April 19, 2014 zing dar 9:15 vel khan Pi Khuang-seli (94), Pu H. Lalthianghlima nu, Serchhip Chanmari Veng chu Thaw-hah vangin a boral a, hemi Ni vek hian vuiliam nghal a ni.
@@ Nizan dar 6:30 vel khan Pi Biakzuali (72), Serchhip P&E Veng chu Thawhah vangin a boral a, Vawiin ah vuiliam a ni ang.
Petrol man hniam hret
@@ Rampumah petrol man chu litre khat zelah paise 70 a tihhniam a ni a, hemi ang hian Mizoram hmun hrang hrangah pawh petrol man hi paise 90 vela tihhniam nghal a ni a, hetianga Petrol man tihhniam a nih hnuah hian Serchhip-ah chuan Petrol hi litre khat zelah Rs. 71.04 a ni tawh ang.
 Ni 81 atan inhlawhna siam hman@@ Tunhnai khan DRDA Serchhip District chuan MG-NREGS hnuaia Job Card nei te tana ni 12 inhlawhfakna tur sum chu VC hrang hrangah a pechhuak a, hei hi sor-kar kum liamta 2013-2014 atana a hnuhnung ber tur nia ngaih niin heti hian 2013-2014 chhungin mipuite tan ni 81 inhlawhna siam a ni dawn ta a ni.
Categories: Chanchinthar

NPR hnuaiah mi 20,000 chuang ziahluh an ni tawh.

Lenkawl - Mon, 04/21/2014 - 07:27
National Population Registration hnuaia Mizoram mipui chhinchhiahna Aadhhar/UIDAI neih mekah hriat theih chinah mi 20,000 chuang hming ziahluh a ni tawh. Census Department-a thawktute sawi danin, National Population Registration hnuaia India mite chhin-chhiahna project kal mek ‘Aadhaar’ (UIDAI tia hriat bawkah) hian Mizoram mi cheng zawng zawngte chu an hming, nihna, finger print leh mit naute thlalak chhinchhiah vek tur a ni a. Registration tih nan hian hun bituk a awmlo a, chhinchhiah zawh hma chu thawh tur a ni. Tunah hian 1st phase hna thawh mek a ni a, Mizoram mi cheng zinga 2.5% te hming leh nihna chu chhinchhiah fel a ni tawh a ni. Aadhaar hi Card ni lovin number a ni, he number awmna Card hi UID (Unique Identification) niin he number hi India khua leh tui zawng zawng te chhinchhiahna tur digit 12 nei Personal Identification Number (PIN) a ni a, Aadhaar number in a tum ber chu India khua leh tui diktak ten sorkar a\anga subsidy an dawn tur ang taka an dawn theih nana siam niin he number hi India khua leh tui zawng zawng te chuan an damchhung zawng an nei tawh dawn a ni. UID Card hi neih ngei ngei tur a ni chuang lova, Driving License, Bank Account, Pan Card te ang a a mamawh tana neih tur niin sorkar a\anga Subsidy dawn \hin (ie. Gas, Ration, Khawnvartui etc. ang chi) zawng zawngte chu Aadhaar number(UID Card) neilo tan dawn theih a ni dawn tawh lo thung ang. Aadhaar kalpui mekah harsatna thleng emaw duhlo emaw an awm hrihlo tih Census department thawktute chuan an sawi a, mahse sakhaw thil avanga duhlo/inziaklut hlau engemaw zat chu an awm dawn nia an hriat thu an sawi bawk a ni.
Categories: Chanchinthar

Mizoram Lok Sabha inthlanpui ah vote 62.20% a tla.

Lenkawl - Mon, 04/21/2014 - 07:26
Kumin April 11-a Lok Sabha Mizoram seat khat inthlanna-a vote tla zat chu Tripura Relief Camp-a Bru vote tla tiamin za zela 62.20 a tling. Election department hotute’n an sawi danin Mizoram chhung bika vote tla hi za zela 61.06 a ni a, Tripura Relief Camp-a Bru vote tla hi za zela 71.09 a ni a. Mizoram chhunga tla leh Bru te’n Tripura Relief Camp-a Postal Ballot hmanga an vote thlak belhkhawm chu za zela 62.20 a tling a. Hetah hian sorkar hnathawk inthlan duty leh Service Voter te’n Postal Ballot-a vote an thlak chhiar tel a la nilova. Postal Ballot hi inthlan vote chhiar \an hma zawng nghah tur a nih avangin vote chhiar ni-ah vote tla zat a hriat theih chauh dawn niin Election Department hotute chuan an sawi a ni. Election Department chhinchhiah dan chuan Mizoram chhung bika vote awm zat chu 6,97,867 a ni a, chuta \ang chuan vote 4,26,083 a tla a. Tripura Relief Camp-a Bru vote nei awm zat hi 11,243 an ni a, chuta \ang chuan mi 7,993-in April 1, 2 leh 3 khan Relief Camp 6- Naisingpara, Hazacherra, Asapara, Kaskau, Khakchangpara leh Hamsapara-ah te vote an thlak a ni. Assembly bial 40 zingah Serchhip district-a Hrangturzo bialah vote tla \ha berin za zela 75.09 a tla a, he bial ah hian Assembly bye-election neih nghal a ni bawk a. Vote tlak chhiatna ber chu Aizawl North-I bial niin za zela 52.08 chauh a tla a ni.
Categories: Chanchinthar

Lengte-a Ispat Industry Pvt. Ltd. hmun MSU ten enfiahin sorkar pawh enzui turin ngen.

Lenkawl - Mon, 04/21/2014 - 07:26
Mizo Students' Union (MSU) chuan Lengte-a Ispat Industry Pvt. Ltd.-a an chemical êkchhia (slag & mill scale) thehthang danah thil fello awm nia a hriain April 19, 2014 khan helai hmun hi an enfiah. MSU hruaitute chuan he Industry-in mihring tana hlauhawm thei (chemical) êkchhia paih dan te uluk taka enin, tun dinhmunah la hlauhawm rih lo mah se, hun lo kal zel turah a hlauhawm dawn nia an hriat avangin Chief Executive Officer, Roshan Agarwal hnenah mumal taka chemical êkchhia paihna tur siam turin an hriattir a, CEO hian an siam nghal tur thu a lo hrilh niin thu dawn a ni. MSU hruaitute chuan industry thli/êkchhia (slag) chu kawngpui hnawh nana hman a ni a, mahse, a dahkhawlna siamna tur dân a awm loh avangin hmun remchang laiah dahin kawngpui hnawhna tura hman tlak lohte chu a bul velah an paih tawp mai niin an sawi a. Hei hi thil hlauhawm tak a nih avangin thli chhia dahkhawmna siam tur leh a hmantlak tawh lohte pawh mumal taka tiriral turin a ngen a, CEO chuan slag siamna mumal tak siam nghal a nih tur thu a sawi a ni, an ti. Hei bakah hian êkchhia dahkhawlna tura tih pawh Ispat hian an zawm lo a, ‘Mill Scale’ dahkhawmna tur siam a nih loh bakah kawng sir remchangah dah tawp a ni a, hei pawh hi a dah\hatna siam nghal turin an hrilh bawk a ni.
    Lengte-a Ispat Industry Pvt. Ltd. a Chief Executive Officer, Roshan Agarwal chuan MSU hruaitute hi \ha taka lo dawngsawngin, MSU-in ti tura a ngennate a rang thei ang bera tihlawhtling turin a intiam niin MSU chuan an sawi a, “Industry-a chemical êkchhia hi mumal taka tihriral a nih loh chuan mihringte tan leh nungchate tan a hlauhawm em em a, heng chemical
Categories: Chanchinthar

<a href="https://www.facebook.com/photo

Mizo Go Bible - Sun, 04/20/2014 - 13:37
Categories: Pathian Thu

Chi

misual - Sun, 04/20/2014 - 09:53

CHI hi hrelo he khawvel mihring zingah hian kan awm awm love. Engtik lai atang tawh khan nge mihring te hian Chi hi kan ei tan tih hi chhui a har tawh viau anga. Tunlai khawvelah chuan tunlai khawvel thiamna nen Chi hi an la chhuak tawh mai a, leilung atanga lak chhuah a khawl a tih thianghlim te a awm a, chutiang Chi an lakchhuahna chu ‘Salt Mines’ an ti a kan Mizo tawng chuan ‘Chi khur’ tihna mai a ni. Tin, Chi hi tuipui tui al an ten’ khang atang pawhin an siam bawk thin. Mizovin Chi-khur kan tih ve thung chu tui al, leilung atanga Chi (sodium chloride) pai tam bik hi lui angin emaw, sih ang deuhin emaw a awm thina, chung chu ramsate pawhin an tlan thina. Chutiang tui al chu kan pi leh pu te khan zan riak buhfai te kengin ni tamtak riahchilhin an ‘teng’ thina, bel te an la neih thaloh avangin tam an teng chhuak thei ngailova chuvangin Chi kha an ngai hlu em em a a nazawng pawhin an ei phal lova hetang a hih avang hian Lal te kha chuan an lo hnianghnar deuha ‘ Lalber bai al liak pha’ tih tawngkam te pawh Lal mitha chin sawi nan a lo chhuah phah ta a ni. Tin, ‘chibai’ tih te pawh in duhsakna tawngkamah tun thlengin kan la hman tak zel hi. Tin, hmanlai khan ‘chikhur’ inchuh vang hian khua leh khua te pawh an lo indo phah hial tawh thin a ni. Hmanlai Rome sipai ho te pawh kha an hlawh hi Chi in an pe thin ni a sawi a ni bawk. Heng bakah pawh hian tuifinriat kam khawi emaw laiah te chuan chi lung ding khawn eih-uaih te pawh an awm ve bawk thin.
Kan Bible ah khan Lota nupui chu Sodom khua tih chhiat anih khan Pathianin hnunglam hawi lo tura a tih chu awih duhlo in hnunglam a hawi lui a chi khawnah a chang ta tih kan hmu a. Mi tamtak chuan he thil hi tak tak ni theiah an ngai tlat lo mai a. Khawiah mihring nung tha lai chi khawn a va chan ngawt thu a awm lo an ti ve deuh ani.

Dead Sea kam velah khuan khuarela amaha insiam chi khawn mihring chen chen a sang ding a tam em em mai a, chung chi khawn ding awm beh chhan chuan Lota nupui thawnthu hi hmanlai hun khan an siam a ni ange tiin Bible sawi nep tum tu te ho chuan tanchhanah an lo hmang thin a ni. Mahse 1998 khan Illinois a Northwestern University a an chemical specialist Dr I. Klotz-a chuan Lota nupui kha tunlai a “Greenhouse effect” kan tih ang chi vanga thi a ni a ti ve tlat mai le.

Amah Dr Koltz-a chhut dan chuan khatia Lota nupui khan hnunglam a hawi khan midang aiin a hnufual deuh anga, Sodom khaw kang atanga mei sa lutuk mai hu, radiation leh carbon tel khan a rawn tum ta hlup mai anga, chu chuan a taksaah khan chemical reaction nasa tak siamin, a taksa chhungah chuan calcium awmsa leh carbon dioxide chu in chawhpawlh (chemical reaction) tir in chumi chuan chawp leh chilh in chikhawn kan tih ang chiah hian a chantir ta a ni ang a ti ve tlat mai.

Ni e, Lota nupui kha chu chikhawn tangkailo chi ah a chang ta mai kha a ni a, liah pawh a liah tlak in kei chuan ka ring meuh lo pek a. Chi hrim hrim hi thil mawlmang tak, tangkai tak si, he khawvela mihring te a tel lova kan awm theih loh a ni tlat mai. Mithiam te chuan ni eng hi mihring te leh nungcha tinreng te tana a tangkai zia te, a tel lova kan awm theihloh zia te, tin, pawisa a lei tur ni ta se a man a to tur zia te hi an sawi fo thin a, mahse a tel lova kan awm theihloh Chi erawh hi chuan tu sawi mah a hlawh lo.

A tel lova nikhat pawh kan awm theihloh Chi hi a lak chhuahna, a tihfai na,a fun na man zawng zawng han chhut chuan tunna kg 1 kan leina man hi chu a tlawm lulai hle mai a. Hman deuh a chi a vang dawn an han tih zet kha chuan a ram pum buai khan kan buai a chi 1kg te pawh cheng 400-500 chuang chuang a lei pawh kan tam a ni lawmni kha. Chi man to lei khawl ho te khan an liak zo hlawm tawh angem aw…. Heti khawpa thil pawimawh Chi hian kan chawhmeh tinreng a tih tui mai bakah tangkaina dang a ngah nangiang mai. Pem sil nan te, hritlang hrawk na han thuah nan te, pum nuamlo a han in atan te, thil chhe mai tur han vawnthat nan te hian Chi hi a tangkai em em a, Khual khua atanga sa dar lian lenglawng hawn tur nei tan phei chuan chemte hriam in sa chu han hrut kak hlawih hlawih mai ula, Chi hian han phul bawrh bawrh ula, a chhe mai mai lo ania.

Hetiang khawpa thil tangkai, kan nitin nun a kan mamawh em em, Pathianin leilunga a lo dah tel a thilthlawn pek kan dawn te zinga tangkai em em si hi inti thlarau mi eng ang pawh hian Chi avang hian vawikhat pawh lawmthu sawi nachang hria lah hi kan awm der bawk si lo. Mizo pa in kan chawhmeh duh ber mai sa pawh hi Chi tel lo chuan tuina a nei lo. Krismas ruai ah bawng sa, vawk sa, harah belpui nen ur mup mup mahila Chi tello chuan’khuang lova chai’an sawi ang chauh ani.Tlangram lui sanghah-te, len a man hlim ngei mai, lui kam a mau thei a han chhum hmin pawh hi a tui zia Zopa hrilhfak a ni a, mahse Chi tello chuan Pu James Dokhuma(RIP) te pawh kha rawn tho leh mahse tawngkam khat pawhin a tuina sawi tur an hre hauh bik lovang.

Anih leh Chi chanchin kan han sawi ta duah a he ‘Chi’ atang hian enge zir chhuah tur kan neih lam i lo thlir ve leh thung teh ang. Heti khawpa tangakai, chawhmeh titui si hi a ei tu te chuan chu Chi chu ava tui em tiin tuman an fak ngai lova, chu sa chu ava tui em an ti hlauh zel. Hetiang khawpa thil tangkai si fak hlawh si lo chu Chi hi ani tlat mai. Lal Isuan amah zuitute mawhphurhna thu a sawina ah chuan’Lei Chi in ni e’(Matthaia 5:13) a ti mauh mai le. Hetah hian Lal Isua hian Chi tangkaina kan han sawi tak te kha hre rengin he thu hi a sawi niin a lang. Chi chu tangkai teh mahsela, a chhawr tu ten an fak ngai lo hle a, mahse fak hlawh lo chung pawhin a tangkaina a bo chuang lo. Chutiang chiah chuan Ringtute pawh hi Chi dinhmun ah hian kan ding tih hi kan inhriat angai a. Mi te nun chhe tawh leh beidawng tawh ti ‘al’ tha leh tur te, mi te nun a beiseina thar leh hlim na leh malsawmna thlen tur te hian Chi ang chiah hian chawimawi leh fak beisei hauh lovin, chawhmeh ti tui tura Chi amah a ral thak ang hian Ringtute pawh hi chawimawi leh fak hlawh leh beisei miah lo hian kan ral thak angai a ni tih Lal Isua hian min zirtir a lo ni reng mai alo ni.

Chi hi a inti Chi chuang lova, Chi a ni tawp mai a, a tangkai tur angin mihring te tan hian a tangkai ve mawp mawp mai ang hian Ringtute pawh hi ‘inti ringtu’ kher lovin ringtu nun in kan nung chho tawp mai tur a lo ni reng mai a.’INTI’tih a tel reng reng hi chuan engmah hi a lo fuh tak tak ngai lo a ni.. Inti hmeltha an hmeltha tak tak ngai lova, inti fel pawh an fel tak tak ngai lo. Inti Saptawng thiam in an thiam tak tak ngailova, inti fing pawh an fing ziktluak ngailo. Inti ringtu tha pawh hi an lo tha ziktluak thin lo. Chutiang chiah chuan ringtute pawh hi inti ringtu nun a nung lovin, Chi hi a inti chi chuang lova, a nihna tur a ni tawp mai a, a tangkaina tur angin a tangkai in alo ral vek thin ang hi kan ringtu nun pawh hi a lo ni tur a ni tih hi Lal Isua hian”Lei Chi in ni e”a tih hian min zirtir a tum ani tih hi hre thar leh ila. Mi dang te tan chawimawi leh fak beisei hauh lovin nung ila, Chi pawh amah a ral thak a a tangkaina diktak chu a lo langchhuak thin ang hian ringtute pawh hi keimahni lam kan ral thak hunah kan tangkaina diktak chu a lo la par vul ngei ang le.

Tin, Lota nupui tehreng pawh kha a eng ang dan pawh chuan Chi khawn-ah chuan lo chang pawh nise khatiang a Chi-khawn a a chan nachhan kha chu Pathian thu pek, hnung lam hawi lo tura a tih chu a zawm duh loh vang in thihna tawkin Chi-khawnah a chan phah ta a ni a. Heihi alawm kan Lal Isua khan ringtu AMAH zui tura inpe tawh te tana hnunglam hawi leh a hlauhawm zia sawi nan leh a tehkhin nan Chanchin tha Luka ziak 17:32 ah ‘Lota nupui hre reng rawh u,” ti a min lo chah lawm lawm ni.

“ Tupawh leilehna a kut nghata hnung lam en chu Pathian rama mi ni tlak a ni love” (Luka 9:62) Pathian ram mi kan ni tlak takmeuh angem…???

BigDaddy Hmahmatea

Kulikawn

*CHI tih hi hman deuh khan ka ziak tawh a, diktak chuan ka Pu Sangzuala Pa (Dengchhuana IAS) chatuan ram min pan san ta kuthnu ka cheibawl a ni tih pawh ka zep lem lova. Tihian keima version in a kuthnu la chhawm nung tel tho si in a la chhiar ve lote tan ka rawn cheibawl tha leh a ni e.

Categories: Mizo Blog Update

&#x201c;Kei hi thawhlehna leh nunna chu ka ni; tupawh mi ring chu thi mah se la a nung...

Mizo Go Bible - Sun, 04/20/2014 - 08:30
“Kei hi thawhlehna leh nunna chu ka ni; tupawh mi ring chu thi mah se la a nung reng ang;" (Johana 11:25).

::
Categories: Pathian Thu

ACH-ah a thlawna thisen pe tam

Lenkawl - Sat, 04/19/2014 - 17:38
Aizawl Civil Hospital Blood Bank chuan April 2013 - March 2014 chhung khan thisen unit 9,321 an la a, chung zinga unit 8,893 (95.41%) chu Voluntary Donation niin, Unit 428 (4.59%) chu Blood Bank-a thisen awmna rulhna, replacement a ni a, hemi chhung hian damdawi In dang 15 velah thisen unit 3,745 pekchhuah a ni bawk a ni. Kumin (2014) chhung bikah, January-March chhungin Aizawl Civil Hospital hian thisen unit 2,018 an la a, chung zinga unit 241 (11.94%) chu replacement a ni a, voluntary donation chu 88.06% a ni. ACH ah hian nitin thisen Unit 40-50 vel pekchhuah \hin a ni.
Categories: Chanchinthar

Mizoram mi leh sa diktak lakluh nan MZP in hmalak tum.

Lenkawl - Sat, 04/19/2014 - 17:37
Mizo Zirlai Pawl (MZP) chuan Bru laklet tura ruahmanna awm mek ah kum 1995 Electoral Roll hmanga Mizoram mi leh sa dik tak te chiah lakluh an nih theih nan a tir a\anga a tawp thlengin laklet tur te chu enfiah an tum tih an sawi. MZP hian April 17, 2014 khan Executive Meeting neiin hemi chungchang hi an sawi a. Hun rei tak ata tawh zirtirtu indaihlohna sutkian anih theih nan a Voluntary Retirement Scheme (VRS) hnuai a Elementary School a\anga zirtirtu chhuak ta te post ruak hnawhkhah a nih thuai theih nan hmalakna a kal muang lutuk tiin, Zirtirtu post ruak chu a rang thei ang ber a hnawhkhat turin MZP chuan sorkar a ngen nawn leh a. Zirtirtu atana tling, Teachers Eligibility Test (TET) nei tawh te tam dan a zir a a tahtawl a zirtirtu lak hna hi kalpui turin thuneitute an ngen tih an sawi. School Education Directorate lian lutuk Directorate pahnih (Elementary leh Secondary) a \hen hran chungchanga hmalakna vawiin thleng a hmuh tur a la awmlo chu pawi an tih thu pawh sawiin, kumin chhung ngeia School Education Directorate hi \hen hrang tura sorkar a ngen nawn lehin, MZP chuan a tawp thleng a hmalak a tum a ni, an ti bawk.
Categories: Chanchinthar

Mizoram Police ten Pseudoephedrine tam tham tak man.

Lenkawl - Sat, 04/19/2014 - 17:37
Mizoram Police, Aizawl District Special Branch te chuan nimin zing dar 2:00 vel khan Aizawl Kulikawn leh Ngaizel inkarah Pseudoephedrine nia hriat kg 198 an man a, tualchhung rate-a chhutin cheng nuai 90 chuang man hu a ni. Police te hian an thudawn bawhzuiin he damdawi hi Ngaizel leh Kulikawn inkara Hrangthanzaui In luah a\angin an man a, In chhung ah kg 181 manin a bak kg 17 chu Bollero car a\angin an man a ni. He thila inhnamhnawih nia puh, In luahtu Hrangthanzaui (30), Tualte khua nia insawi bakah hian midang pali, S Laldini (51), Mission veng nia insawi te, Zoliansangi (38), Bungkawn Vengthar-a cheng nia insawi te, Lalrinsangi (41), Ramhlun North a cheng nia insawite leh motor khalhtu Lalruatthanga (30), Khawkawn khawchhuak tuna Upper Republic a awm mek nia insawite chu Police te hian an man nghal a ni. MNF Gen Hqrs. chuan thuchhuah siam nghalin Pseudoephedrine an manna motor Bolero car hi Congress thupuangtu leh Media Department-a Secretary ni lai mek, Pu Lalrozara ta a ni tih tarlangin, amah hi inhnamhnawih ah an puh bawk a ni.
Categories: Chanchinthar

Chhingchhip-a Sainik School sak hna thawk mek Kum 2015-ah zawhfel hman beisei a ni.

Lenkawl (Serchhip) - Sat, 04/19/2014 - 17:36
Serchhip District chhung, Chhingchhip khua a Sainik School sak hna chu chak taka chhunzawm mek zel niin nakum (2015) ah zawhfel hman an beisei tih he hna thawktute chuan an sawi. Chhingchhip khuaa Sainik School sak mek hi tunkar Ningani, April 17, 2014 khan Parliamentary Secretary, Lt. Col. (Rtd) ZS. Zuala, MLA chuan tlawhin Sainik School sak mek hna thawktu ten an lo dawngsawng a. Sainik School sak mekah hian Hindustan Prefed Ltd. (HPL) te Executive Agency niin anni hnuaiah hian Prasad Company ten Construction Works an thawk mek a. Pawisa cheng vbc 37.23 hmuh tawh niin tunah hian Administrative Building sak \an mek a ni a, Company hotute chuan tun dinhmunah harsatna an neih loh thu leh engkim tluang taka a kal thu te an sawi a, hnathawh hun an \an tlai avang erawh chuan kum 2014 a peih hman tura tih nimahse kum 2015 a zawh theih an tum thu an sawi a ni.
    Sainik School hi Chhingchhip khawchhunga National Highway-54 a\anga pengin a penna lai hi a chep deuh avangin helai kawng siamrem dan tur hi Parliamentary Secretary hian a enfiah nghal bawk a, helai kawng siamrem hna thawh a ngaih rih avang hian hna pawh chawlh lailawk rih deuh niin tunah hian kawng kal dan tur hi tihfel a ni tawh a, kawng siam hna pawh thawh chhunzawm leh thuai tura tih a ni. Hei bakah hian Lt. Col. ZS. Zuala chuan Sainik School atana ruahmanna siam laiia tello Swiming Pool chu siam tel turin a ti a, Contractor te chu a \ha thei ang ber leh mawi taka he School hi sa turin a chah a, harsatna a awm chuan a rang thei anga amah hrilh \hin turin a chah bawk. Chhingchhip-a Sainik School sak hna thawh mek hi 3rd party monitoning agency atan NECS hman an ni a, Lt. Col. ZS. Zuala hi KVI Board Chairman, Pu K. Lianzuala chuan \awiawmin helai hmun tlawhtute hian a hmunhma buatsaih danah Plan anga thil kallo hmuchhuak in Contractor te chu a nihna ang taka siam\ha turin an hrilh nghal bawk.
Categories: Serchhip Chanchinthar

Chhingchhip-a Sainik School sak hna thawk mek Kum 2015-ah zawhfel hman beisei a ni.

Lenkawl - Sat, 04/19/2014 - 17:36
Serchhip District chhung, Chhingchhip khua a Sainik School sak hna chu chak taka chhunzawm mek zel niin nakum (2015) ah zawhfel hman an beisei tih he hna thawktute chuan an sawi. Chhingchhip khuaa Sainik School sak mek hi tunkar Ningani, April 17, 2014 khan Parliamentary Secretary, Lt. Col. (Rtd) ZS. Zuala, MLA chuan tlawhin Sainik School sak mek hna thawktu ten an lo dawngsawng a. Sainik School sak mekah hian Hindustan Prefed Ltd. (HPL) te Executive Agency niin anni hnuaiah hian Prasad Company ten Construction Works an thawk mek a. Pawisa cheng vbc 37.23 hmuh tawh niin tunah hian Administrative Building sak \an mek a ni a, Company hotute chuan tun dinhmunah harsatna an neih loh thu leh engkim tluang taka a kal thu te an sawi a, hnathawh hun an \an tlai avang erawh chuan kum 2014 a peih hman tura tih nimahse kum 2015 a zawh theih an tum thu an sawi a ni.
    Sainik School hi Chhingchhip khawchhunga National Highway-54 a\anga pengin a penna lai hi a chep deuh avangin helai kawng siamrem dan tur hi Parliamentary Secretary hian a enfiah nghal bawk a, helai kawng siamrem hna thawh a ngaih rih avang hian hna pawh chawlh lailawk rih deuh niin tunah hian kawng kal dan tur hi tihfel a ni tawh a, kawng siam hna pawh thawh chhunzawm leh thuai tura tih a ni. Hei bakah hian Lt. Col. ZS. Zuala chuan Sainik School atana ruahmanna siam laiia tello Swiming Pool chu siam tel turin a ti a, Contractor te chu a \ha thei ang ber leh mawi taka he School hi sa turin a chah a, harsatna a awm chuan a rang thei anga amah hrilh \hin turin a chah bawk. Chhingchhip-a Sainik School sak hna thawh mek hi 3rd party monitoning agency atan NECS hman an ni a, Lt. Col. ZS. Zuala hi KVI Board Chairman, Pu K. Lianzuala chuan \awiawmin helai hmun tlawhtute hian a hmunhma buatsaih danah Plan anga thil kallo hmuchhuak in Contractor te chu a nihna ang taka siam\ha turin an hrilh nghal bawk.
Categories: Chanchinthar

&quot;Mitthi kaihthawhin an awm tur tih Mosia pawhin, Hnim Buk thuah, Lalpa chu &#x2018;Abra...

Mizo Go Bible - Sat, 04/19/2014 - 09:19
"Mitthi kaihthawhin an awm tur tih Mosia pawhin, Hnim Buk thuah, Lalpa chu ‘Abrahama Pathian, Isaaka Pathian, Jakoba Pathian,’ a tih lai khan a hriattir kha. Ani chu mitthi Pathian a ni lo va, mi nung Pathian a ni zawk e; ani ngaih chuan mi zawng zawng an nung vek si a," (Luka 20:37-38).

::
Categories: Pathian Thu

&quot;Ani zawngin Pathian anga awma Pathian tluka awm chu thil thlakhlelh hleih theih...

Mizo Go Bible - Fri, 04/18/2014 - 21:00
"Ani zawngin Pathian anga awma Pathian tluka awm chu thil thlakhlelh hleih theihah a ruat lo va, mihringte anga lo piangin, bawih angah a insiam a, amah leh amah a intitlawm ta zawk a. Tin, mihring anga lo awmin, a inngaitlawm a, thi khawp hiala thu zawmin a lo awm ta a, kraws-a thihna ngei chu." (Filipi 2:6-8).

::
Categories: Pathian Thu

&quot;Kei erawh chuan kan Lalpa Isua Krista kraws lo chu ka chhuan loh turzia mai chu...

Mizo Go Bible - Fri, 04/18/2014 - 19:00
"Kei erawh chuan kan Lalpa Isua Krista kraws lo chu ka chhuan loh turzia mai chu, chu mi zarah chuan khawvel hi ka tan khenbehin a awm ta, kei pawh khawvel tan khenbehin ka awm a ni." (Galatia 6:14).

::
Categories: Pathian Thu

&quot;Tin, sipai za hotu leh a hnena Isua venga awm vete chuan lirnghing leh thil awm...

Mizo Go Bible - Fri, 04/18/2014 - 15:40
"Tin, sipai za hotu leh a hnena Isua venga awm vete chuan lirnghing leh thil awmziate chu an hmuhin an hlau ta em em a, 'He mi hi Pathian Fapa a ni ngei mai,' an ti a." (Mathaia 27:54).

::
Categories: Pathian Thu

&quot;Kraws thu chu boral mekte tan chuan atna a ni si a; keini chhandam mekte tan er...

Mizo Go Bible - Fri, 04/18/2014 - 13:00
"Kraws thu chu boral mekte tan chuan atna a ni si a; keini chhandam mekte tan erawh chuan Pathian thiltihtheihna a ni zawk e." (1 Korinth 1:18).

::
Categories: Pathian Thu

&quot;Tin, nuihza siam nan an hman zawhin puan sen duk chu an hlip a, ama puan an sin...

Mizo Go Bible - Fri, 04/18/2014 - 11:30
"Tin, nuihza siam nan an hman zawhin puan sen duk chu an hlip a, ama puan an sintir leh a, kraws-a khenbeh turin an hruai chhuak ta a." (Marka 15:20).

::
Categories: Pathian Thu

&quot;Tin, Isua&#039;n a zirtirte hnenah, &#039;Tupawhin mi zui a duh chuan mahni hreawm pawisa...

Mizo Go Bible - Fri, 04/18/2014 - 10:00
"Tin, Isua'n a zirtirte hnenah, 'Tupawhin mi zui a duh chuan mahni hreawm pawisa lovin, a kraws puin mi zui rawh se.'" (Mathaia 16:24).

::
Categories: Pathian Thu

Pages

Subscribe to Khampat .COM aggregator
 

NGO leh Kohhran Offer!

WEBSITE PUITLING, Rs 500* per year-in kan pe thei
*Rs 500 on selected domains

BOOK NOW!

 

Who's online

There are currently 0 users online.

 

News Update Alert!

Twitter: chanchinthar

Bulk SMS service kan pe thei bawk:

SIGN UP NOW!

 

Online Live Chat

Website, domain, sms hosting chungchanga zawhna hrang hrangte kan chhang thei e.