Feed aggregator

Bilkhawthlir bulah hnamdang 2 rukbo an ni.

Lenkawl - Wed, 10/22/2014 - 08:43
Bilkhawthlir leh Buhchangphai inkarah misual tu tih hriat lohten hnamdang 2 an ru bo. Hemi chungchanga Bilkhawthlir Police te sawi danin, misualin an rukbote hi Bagha lam mi Prabot Das leh a \hianpa Moruddin Lasker te an ni a, misualte hian niminpiah (Oct. 20, 2014) chawhnu dar 2:00 vel khan Bagha a\angin Prabot Das-a Mini bus chu Bilkhawthlir bul Haipheng-a dah turin an Hire-a, nizan hmasa dar 8:00 thleng pawh a an haw loh avangin motor khalhtu leh neitu nibawk Prabot Das-a nupui chuan an pa hi phone-a biak a tum a, a chhan tak loh avangin nimin khan an chhungkhat ten ngaihvenin, an motor hian Vairengte checkgate paltlangin Mizoram chu an lut ngei tih an finfiah hnuah Bilkhawthlir leh Buhchang inkar, Bilkhawthlir a\anga Kilometre 4 velah an motor hi an hmu a, a hmunah hian Prabot Das-a mobile phone, chappal leh silaimu tihpuah theihna tura tui pipe siam danglam hmuh a ni a, an chhungte hian Bilkhawthlir Police hriattir nghalin, Vairengte SDPO Pu Remlalliana Hnamte leh Bilkhawthlir Police ten thil awmdan an chhui chiang mek a ni. Heng mi pahnih rubotute hian nimin chhun dar 11:56 khan Prabot Das-a Mobile phone-ah rawn biain, Moruddin leh Prabot Das te chu an rubo tih an rawn sawi a, misualte hian tutenge an nih erawh an insawi lo a ni.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

PWD ten hmalak tum

Lenkawl - Wed, 10/22/2014 - 08:42
PWD Serchhip Division chuan khawpui chhung kawng siam\hat hna an thawk dawn a. Hriat theih chinah Metal road awmsa a\anga Sport Complex (Hmar Veng) thleng leh Bazar a\anga Chanmari panna 200 metres te leh AOC lane-II 200 metres te an ni a, hengte hi alkatra luan tum a ni. Hei bakah hian VC te nena \angkawpin Serchhip Bazar peng \huam-a electric ban awm mek pawh sawn tum niin, tukin zing hian heng hna thawh tur te hi enfiah tum a ni.
- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

PWD ten hmalak tum

Lenkawl (Serchhip) - Wed, 10/22/2014 - 08:42
PWD Serchhip Division chuan khawpui chhung kawng siam\hat hna an thawk dawn a. Hriat theih chinah Metal road awmsa a\anga Sport Complex (Hmar Veng) thleng leh Bazar a\anga Chanmari panna 200 metres te leh AOC lane-II 200 metres te an ni a, hengte hi alkatra luan tum a ni. Hei bakah hian VC te nena \angkawpin Serchhip Bazar peng \huam-a electric ban awm mek pawh sawn tum niin, tukin zing hian heng hna thawh tur te hi enfiah tum a ni.
- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

Tuikum Cluster-a Sapthei chin beihpui thlakna tur hawn a ni.

Lenkawl - Wed, 10/22/2014 - 08:41
Mizoram Food and Allied Industries Corporation Ltd. (MIFCO) bultumin nimin Oct. 21, 2014 khan Chhingchhip-ah Tuikum cluster a NLUP leh RKVY kaltlanga Sapthei chin runpui ‘Captive Farming Project of Passion Fruit in Tuikum Clusters under NLUP/RKVY’ hawnna inkhawm buatsaih a ni. He Project hawnna inkhawm Chhingchhip Mualpui-a Chhingpuii Run-a neih hi Horticulture Minister Pu PC. Lalthanliana chuan khuallian nia hmanpuiin Mizoram sorkar chu a hauhsak loh thu leh a pachhia ani tih hi zep thu a awm lo tih sawiin, mahse pachhe chung chungin Mizoram sorkar chuan miretheite thleng phak budget a chhawpchhuah reng thu leh ngaihpawimawh berah a nei tlat tih sawiin, sorkar a\anga \anpuina an hmuhte chu awmze nei tak leh hlawkpui ngei tura kalpui turin a chah a, sorkarin \anpuina sum a pek chu hah tak leh rim taka thlan tla chunga hna an thawhna tur atan leh a hlawhtlinna rah erawh hlim taka an sengna tur a ni tih sawiin, “Sorkarin min \anpui \hinna lam ngaihvena phur hurh ringawt a keimahni thawh ve tur lam ngaihthah leh tlat ching kan la tam a ni,” a ti a, \anpuina sum reng rengin a thil tum tihhlawhtlin na tur chuan a dawngtu leh a petu ten an thawh tur ve ve inkhairual taka an hlen a ngaih thu sawiin, taima turin mipui kalkhawmte a fuih a ni.
    Captive Farming Project of Passion Fruit in Tuikum Clusters under NLUP/RKVY hi MIFCO in a enkawl tur niin, kumtin Chhingchhip-a MIFCO Processing Plant ami tur sapthei rah metric ton 10,000 tal pe thei tura beisei a ni a, he Cluster a sapthei chingtute nen MIFCO hian inremna siampuiin an sapthei tharchhuah te a leisak vek dawn a, Tuikum Cluster-ah hian Serchhip District-a khaw 10 (Khumtung, Baktawng Vengpui, Baktawng Tlangnuam, Chawilung, Chhingchhip Mualpui, Chhingchhip, Chhiahtlang, Hualtu, Hmun\ha leh Khawbel) bakah Aizawl District a\angin Phulmawi, a vaiin khaw 11-ah beneficiary 612 an awm a, heng beneficiary te hi Identity card leh Number pek vek niin Beneficiary te hi sapthei chinna tur hian ram hectare 1 tal an nei tur a ni a; sapthei \iak 2000 \heuh pek an ni anga, heta \ang hian kumkhatah sapthei kg 20,000 tal tharchhuak tura beisei an ni. He Project atan hian cheng nuai 783.62 ruahman niin, NLUP a\angin cheng nuai 521.12 leh RKVY a\angin cheng nuai 262.50 hman a ni anga, Beneficiary te hi \anpuina sum 1st installment Rs. 15,000/- \heuh an Bank Account kaltlangin pek an ni a, November thla ah Rs. 35,000/- man hu sapthei zamna tur thirzai sem a ni ang. MIFCO hi NLUP kaltlanga tih nun thar leh mek niin \anpuina pawh cheng nuai 274.80 (Rs. 133 lakh for salary and Rs. 141.80 lakh for other financial grant) pek a ni tawh a ni.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

Kum chanve chhunga nu leh nau hriselna tura Sorkar hmalak dan thlirletna neih a ni.

Lenkawl - Wed, 10/22/2014 - 08:39
National Health Mission (NHM) hnuaia nu leh nau hriselna tura sorkar hmalakna programme pakhat, Reproductive Child Health (RCH) Programme Mizoram-ah bawhzui a nih dan thlirletna chu nimin khan neih a ni.  Mizoram-a RCH Programme kum chanve (April-Sept. 2014) chhung bawhzui a nih dan thlirlet nimin Oct. 21, 2014-a Directorate of Health Services Conference Hall-a neih hi Health Minister, Pu Lal Thanzara chuan hmanpuiin ram leh hnam hmasawnna lungphum pawimawh ber te zinga mi hriselna kawnga hnathawktu, Health Department chuan a mawhphurhna a hlen ngei ngei a ngai tih sawiin, Health care programme hrang hranga a hmalakna ah a hnungtawlh thianglo mai nilovin hma a sawn zel tur a nih thu sawiin, Registrar General of India, SRS 2013 tarlan dan chuan Mizoram IMR chu a vantlang pawl, 35 ni mahse thingtlang leh khawpui ah inthlauhna a zau lutuk a, nasa zawka hna thawh a ngai a ni tih a chiang a ni, a ti a. District \henkhata Specialist Doctor awmlohna leh a chhan te enfiahin rualkai zawkin Doctor Posting siam a nih tur thu leh Hard posting-a awm rei chhung tur pawh siam anih tur thu a sawi bawk.
    He huna tarlan a nih dan chuan kumin April ni 1 khan Mizoram a mihring 11,37,684 awm zingah hmeichhia, sorkar phalna anga kum tling pasal neia fa nei thei chin 1,35,495 an awm a, April-September 2014 chhung khan Damdawi In (Health Institution) ah naupai inziaklut 12,628 awmin hemi chhung hian nungdama naupiang 10,760 zingah damdawi In a nau piang 9780 an awm a ni. Hemi chhung hian mipa insiam report a awm lova, hmeichhe insiam 857 awm tawhin indanna copper-T dah 1314 an awm thung a, hemi chhung vek hian Nu, naupai kaihhnawih a thi (Maternal Death) 13 awm in MMR 121 a ni a, nausen kum 1 hnuailam thi (infant death) 387 awm in IMR 36 a ni bawk.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

YMA Volleyball khelh \an a ni

Lenkawl - Wed, 10/22/2014 - 08:39
YMA Sub-Hqrs. Serchhip buatsaih C. Laltea Memorial Inter-Branch YMA Volleyball Tournament chu nimin Oct. 21, 2014 khan Serchhip-a Leisekawt Field-ah khelh \an a ni. C. Laltea Memorial Inter-Branch YMA Volleyball Tournament hawnna hi nimin Oct. 21, 2014 chawhma dar 11:30 khan neih niin he intihsiakna a lawmman tumtu, Pu C. Lalramzauva, Sr. Advocate chuan he Tournament hi a hawng a, he Tournament-a tel YMA Branch hrang hrangte chu YMA Sub-Hqrs. in thawhhona leh inunauna \hatna tura a beisei ang ngeia he Tournament hi hman tum tura chahin, YMA Sub-Hqrs. Conference in hetianga Tournament buatsaih tura a rel ti hlawhtlingtu zinga an chhungkua an \ang thei chu lawmawm a tih thu a sawi bawk. YMA Sub-Hqrs. Serchhip-a Sports & Recreation Sub-Committee Chairman, Pu David Laldintluanga kaihhruai ah hian Pu Kawl\huama, Vice President, YMA Sub-Hqrs. Serchhip in inlawmna thu sawiin Tv. Ramdinmawia, Secretary, Sports & Recreation Sub-Committee chuan Report a pe bawk a ni. YMA Sub-Hqrs. Serchhip buatsaih C. Laltea Memorial Inter-Branch YMA Volleyball Tournament hi kum khat dana neih tur niin kum 10 chhung neih tura ruahman a ni a, kumina he Tournament hmasa ber ah hian Mipa ah YMA Branch 28 leh Hmeichhia ah Branch 20 telin YMA Sub-Hqrs. Serchhip huamchhunga YMA Branch 69 a\angin Branch 30 an tel thei a, tunkar Inrinni khian zawhfel tura ruahman a ni.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

YMA Volleyball khelh \an a ni

Lenkawl (Serchhip) - Wed, 10/22/2014 - 08:39
YMA Sub-Hqrs. Serchhip buatsaih C. Laltea Memorial Inter-Branch YMA Volleyball Tournament chu nimin Oct. 21, 2014 khan Serchhip-a Leisekawt Field-ah khelh \an a ni. C. Laltea Memorial Inter-Branch YMA Volleyball Tournament hawnna hi nimin Oct. 21, 2014 chawhma dar 11:30 khan neih niin he intihsiakna a lawmman tumtu, Pu C. Lalramzauva, Sr. Advocate chuan he Tournament hi a hawng a, he Tournament-a tel YMA Branch hrang hrangte chu YMA Sub-Hqrs. in thawhhona leh inunauna \hatna tura a beisei ang ngeia he Tournament hi hman tum tura chahin, YMA Sub-Hqrs. Conference in hetianga Tournament buatsaih tura a rel ti hlawhtlingtu zinga an chhungkua an \ang thei chu lawmawm a tih thu a sawi bawk. YMA Sub-Hqrs. Serchhip-a Sports & Recreation Sub-Committee Chairman, Pu David Laldintluanga kaihhruai ah hian Pu Kawl\huama, Vice President, YMA Sub-Hqrs. Serchhip in inlawmna thu sawiin Tv. Ramdinmawia, Secretary, Sports & Recreation Sub-Committee chuan Report a pe bawk a ni. YMA Sub-Hqrs. Serchhip buatsaih C. Laltea Memorial Inter-Branch YMA Volleyball Tournament hi kum khat dana neih tur niin kum 10 chhung neih tura ruahman a ni a, kumina he Tournament hmasa ber ah hian Mipa ah YMA Branch 28 leh Hmeichhia ah Branch 20 telin YMA Sub-Hqrs. Serchhip huamchhunga YMA Branch 69 a\angin Branch 30 an tel thei a, tunkar Inrinni khian zawhfel tura ruahman a ni.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

Jakoba 2:22 "Rinna chuan a thiltih nen a thawk dun a, tin, thiltih avangin a rin...

MGB Daily - Tue, 10/21/2014 - 13:50
Jakoba 2:22 "Rinna chuan a thiltih nen a thawk dun a, tin, thiltih avangin a rinna chu a famkim ta tih i hria e."

::
Categories: Ni Tin Chang

Football a mi pawimawh ten Peter-a thlahna thu an sawi

Mizoram Premier League - Mon, 10/20/2014 - 13:36
Samsung 3:16 Plan Solution Mizoram Premier League Round 5-naa Bethlehem Vengthlang FC leh Chanmari West FC inkhelh tuma hliam tuar Peter Biaksangzuala chuan a hliam tuar lovin 19th October, 2014 zing dar 7:00 AM khan chatuan ram min pansan ta a ni.     Bethlehem Vengthanga thlahna hun hman a nih zawhin Aizawl Venglaia a chenna in panpui a ni a, chumi zawhah an khua, Khawzawla phum turin a ruang hi Aizawl an chhuahpui ta a. Zan dar 7:00 PM khan Khawzawl thlenpui a ni a, a ruang hi tlaivar pui a nih hnuah vawiin khan vuina hun neih a ni.   Peter-a hi ropui takin nizan Indian Super League a North East United FC leh FC Goa te an inkhelh hma in a sunna hun neih a ni a, ngawi rengin Arsenal legend Pires leh Spain tan a World Cup lo chawi tawh Capdevilla ten a sunna hun hi an hmang a, a damlaia a theih ang tawka a chawimawi thin Pathian in ropui takin a chawimawi let ve ta a ni.   Peter-a thlahna leh uina thu Mizo footballer lar tak tak te, club neitu hrang hrang te leh football lama kan hotute thusawi :    ''Rest In Peace Peter! I hming hi Mizote leh Mizoram Premiere League-ah a dai tawh ngailo ang. Mangtha mai che hi a harsa a, mahse tunah chuan Pathian ang chhungah ngei mai i goal i lawm thung tawh dawn ta. Mangtha le! Khawhar chhungte ka tawrhpui tak meuh meuh.'' Jeje Lalpekhlua. ''Peter-a chhungte leh a lainate kan tawrhpui a, thlamuang takin chawl rawh se.'' - Mumbai FC   ''Football vanga nunna chan Peter, he Zoram khawvel football-ah hian i hming a dai tawh ngai lovang. I chhungte leh i thenrualte mai bakah keini football khelho hian kan va ngaisangin kan va chhuang tak che em. Thlamuang takin chawl ang che.'' - S. Malsawmtluanga (Mama)   ''Peter-a ka ui takzet zet a, Mizoram football hian kan va chan nasa em!'' - Pa Tluanga (Dinthar FC manager) ''Peter-a khelmuala hmuhleh che kan inbeisei lai a min kalsan ta mai hi na kan va ti em. Thlamuang takin Lalpa hnenah chawl ang che.'' - Pu Hlutea (ADFA)   ''MPL khel zinga ka player hriat chian hmasakte zing ami a ni a, Khawzawlah te pawh coaching ka lo pe tawh thin. Mifel ruih theih thil khawih lo a ni a, ka ui takzet.'' - Chawngthansanga (Chanmari West FC manager) ''Peter-a boral hi pawi kan ti a, Bethlehem Vengthlang FC player leh coaching staff-te kan tawrhpui tak meuh meuh.'' - Zion Lalramluaha (Chanmari West FC captain)   ''A uihawm khawp mai, ground chhunga inhliam avanga thi a ni hian Mizo football ngainatu zawng zawng a thawng hle a, keipawh min thawng khawp mai. Amah hi mi tha tak niin ka hria, a uihawm takzet zet a ni. A chhungte Pathian in thlamuan se tih hi ka tawngtaina a ni e.'' - Hmingthana (Technical Director, AFC) ''A chhung leh thenrual zawng zawngte ka tawrhpui takzet a ni e. A chanchin ka hriat chian phei chuan mi tlawmngai leh fel chuanawm tak Pathian tih tak ania. Ka fak in ka ngaisang khawp mai. Ka ui takzet a ni e.'' - Rozama (Aizawl FC defender)   ''Kum 23 mi niin a khualzin kawng zawh mek chu alo tawp ta, khelmualah a hmel hmu tawh dawn lo mah ila a hming erawh a dai leh tawh ngai lovang. Van mipui te zingah i khelmual sawn in alo awm ta. Kan va ngai dawn che em Peter!'' - Maenga (RS football club neitu)   "Thlamuang takin chawl ang che Peter" - Karim B (Pune FC coach)   ''Sports kan tuipui hle a ni thei, thihpui khawp erawh chuan i tuipui dawn em ni? A chhungte tan chuan football hi a nunrawng hle mai thei a, mahse he thihna hian a hmangaih zual tir zawk ngei ang. Thinlung takin Peter-a ka ui a, a laina leh chhungte zawng zawng, a kalsan tak Bethlehem Vengthlang team-te nen Lalpa'n vengin thlamuan rawh se.'' - Brian Lalnunhlima (Accredited Journalist, Sports) ''Amah hrechiang lo mah ila keimaha bet tlat football player anihnaah te, hmabak eng tak nei anihna te, engtiklai pawha ka ngaih pawimawh discipline tha anihna ah te ka ui lehzual. Mizoramah hetianga khelmuala thil thleng vanga nunna chan kan hriat awmchhun a ni a, ami den dan a na hle mai. Thi kher lo se tiin rilru tawngtaina ka neih reng laia min kalsan hi a pawi ka va ti em! A thlarau chu Pathianin lo kuangkuah se la, a chhungte leh a thenrual leh a Club-te zawng zawng pawh Pathianin awmpui rawh se.'' - Duhawma (Mizoram Police FC coach) ''Kan tawrhpuina leh lainatnate chu a chhungte mai bakah MPL leh a khelhna club-ah te a awm.'' - I League   ''Peter, mangtha le. Ka zin bo hlan kher kher a ni bawk si. Vairam atangin ka lo ngaihtuah reng thin che. BVT FC hotute nen phone-ah kan inbe pawp reng a, nizanah i ziaawm hret thu ka dawng, tukin erawh an rawn tap ta si. RIP'' - Tetea Hmar (Secretary, MFA)  
Categories: Infiamna

Thil Tha Entawn ila a Thalo Chu Paih Ngam ila

misual.com - Mon, 10/20/2014 - 09:31

Indiana state, USA a Mizo hruaitu pakhat, pu Rodinga chuan kum hmasa lama Mizo Day-ah khan “Mizo tawng hmangte hi majority kan ni a, a hmang velo minority-te hi huikhawmtu kan nih a tul,” tia a sawi kha a dikin a tha ka ti em mai a tannan kan hmang ang e. A ni chiah lah taka, a majority chuan u zawk chan changin minority chu nau ang a an vuivana pawh ngaihthlak sakin huikhawmtu a nih a tul takzet.

Mizoram, Bangladesh, leh Burma a Zohnahthlak hrang hrangte hi han inchhiarfin pawh ni ila, hnamdang lakah chuan kan la tlem hle tih chu tu’n kan haiin ka ringlo. Ram hrang a kan awm nawk hlawm vangin kan identity hman pawh a dang nawk mai, mihrang kan nih loh erawh kan hai chuang lo. Chutih karah chuan hnambil hmasialna duhna-te kan nei niuh neuh a, a that viau theih laiin a zau zawk a han thlirin kan darh zualzelna siamtu a ni thei ang tih hlauhawm tak a ni. Zohnahthlakte hi ngaihsam tak, mahni hmasial tak, thuduh leh rilru inhawng neilo em em mai kan ni fo mai. Hetiang hi kan hnam damna aiin chhiatna lama min hruaittheitu a ni thei ngeiin a rinawm.

Mihring kan tam lovin hnam kan zahawm theilo tih Israel fate hian an hrechiang hle niin a lang. Keini zofate ngei pawh DNA inmil miahlo chung pawhin, sakhuana vangin an mahni hnambo anga chhalin min la senglut hram hram zawk a ni. Entawn tlak tak an niin ka hria. Hman kum lawk khan Gangte hnam chuan Mizoram lamah YMA an rawn zawm thar a, a ropui takzet a ni. Inkohnan a hman (identity) hrang kan vang emawin mihrang kan nih phahlo tih hriain, politic thil a hamthatna kan hmuh theih dawn vang pawh nise chutiang rilru chu paihthla phalin, keini Zohnahthlakte hian Israel ho, kan sakhaw vawnlai lo chhuahna ngei maite tih ang deuh hian, kan darh loh nan anni khu entawn i tum hram hram ang u khai.

Kan hnam kan lo pun chhoh zel theihnan mahni theuhah tih theih leh tih tur nei kan nih hi inhre ngam ila, hnam darh theihna tur chi reng reng chu hnawl ngam ang u. Ram khat a awm ho vek lam pawh a nilo, kan awmna theuhah lungrual taka kan awm theihna tura hmalak ngam a hun takzet thung. Tichuan, rampui hrang hrangah pawh awm mah ila hnam zahawm, zah tham a tam kan ni thei dawn nia.

Categories: Blogger

Buhfai tharchhuah tlem

Lenkawl - Mon, 10/20/2014 - 08:49
Mizoram in kum khata buhfai a mamawh zat chu 18,43,813 qtls. anih laiin a thar zat chu 4,72,010 qtls. chauh a ni a, he hi mamawh a\anga chhutin 20% chauh a ni tih tunhnaia Word Food Day puala inkhawm neih ah tarlan a ni a. Kum khata buhfai indaih-lohna hi quintals 17,40,066 niin, kum khata mi pakhat mamawh chu quintal 1.69 nia chhut a ni. Mizoram ah leilet a siam theih hectare 74,644 a awm laiin leileta hman chu hectare 14,940 chauh a ni a. Thlai chinna (Horticulture ram) atana hman theih 11,30,000 hectare awmah ram hman \angkai chu hectare 1,10,000 chauh niin hei hi a pumpui a\anga chhutin 5% chauh a ni.
- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

Accredited Journalists tana sorkar thuchhuah zawm an duh.

Lenkawl - Mon, 10/20/2014 - 08:47
Mizoram Journalist Association (MJA) Gen. Hqrs. chuan Mizoram House leh Guest House hrang hranga thlenna chungchangah sawrkar thupek dinglai chu zawm an duh tih an sawi. Inrinni kalta a thuchhuah an siamah MJA chuan North East hmun engemawzat leh Kolkata te fang tura Press Tour neia zin mek, Mamit District MJA member te leh anmahni \awiawmtu, MJA Gen. Hqrs aiawh leh IPRO te chu Oct. 16, 2014 a Guwahati Mizoram House a room ruahmansak an nih danah, sorkar thu dinglai pawisak lohna lian tak awm nia sawiin, MJA Gen. Hqrs chu a lawm lo hle tih an sawi a. Thuchhuah tarlan danin ‘Press Team te hian Guwahati Mizoram House hi Oct. 16, 2014 (Ningani) tlai dar 5 ah an thleng a, House Staff pakhatin an thlenna atana Room pangngai pakhat leh khum 10 awmna Dormitory an ruahman thu lo hrilhin, room dang chu a khat vek niin a sawi a. Press Team te thlen nan hian October 8, 2014 khan GAD a\angin reservation tih thlap a niin, sorkar thu dinglai anga Official on Duty a Group ‘A’ Officer tlukpuia enkawl tur ni si Dormitory a inhnawhkhawm tura tih an ni chu a lungawithlak loh hle a ni,’ an ti.
    MJA chuan Press Team ten Mizoram House an thlen lai hian Deputy Resident Commissioner Pu R. Lalremsanga chu a hmel hmuh tur a awm loh bakah, phone a biakpawh tuma nasa taka beihna pawh a hlawhtling lova. Hetih laia mikhual thleng mekte list enin, Deputy RC hian duh se chuan Press Team te tan hian room pangngai ve deuh chu a ruahman theiah an ngaih thu leh tihngaihna a awm ngang lo a nih pawhin \awngkam \ha a inhrilhfiah ni se an hrethiam thei em em dawn niin an tarlang a. Chutiang intuamdamna lam hawi \awngkam khat mah Dy. RC hnen a\anga hriat a ni lo leh, vawi tam biak tum pawha phone inlak duh loh khum chu Journalist te hmuhsitnaah an nga tih tarlangin, Accredited Journalist ten sorkara ham\hatna an neih ve chhun leh, sorkar pawhin ziaka a dahsak ve thlap palzut tumna leh engamaha ngaih lohna awm nia lang chu na tiin paidaih har an tih thu an tarlang bawk. Hetih rual hian MJA thuchhuah chuan heng Press Team te Shillong Mizoram House Deputy Resident Commissioner Pu Jakob Lalawmpuia’n \ha taka a lo dawngsawng leh VIP Team mikhual an lo nei mek chung pawha room awm thei ang ang a lo ruahmansak leh, a leng bak pawh a hnaivaia thlenna tur a lo zawnsak chu lawmawm an tih thu an tarlang bawk.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

Naupang thihna ah thuthang diklo tam

Lenkawl - Mon, 10/20/2014 - 08:47
Kar kalta Zirtawpni (Oct. 17, 2014)-a Serchhip Hmar Veng-a mipa naupang thihna chungchanga thu leng-vak tam tak chu thu diklo nia thudawn a ni. Kar kalta Zirtawpni-a Serchhip Hmar Veng-a naupang pakhat thihna chungchang ah hian naupang hi mi tute emaw thah leh sawisak anga thuthang a tam hle a. Hemi chungchang ah hian Serchhip Police Station chu nimin khan thu zawhfiah niin Serchhip Police te chuan he thihna thleng chungchangah hian naupang chhungte hian chhuifiah duhin thu an thehluh thu leh hemi ang hian an chhui zui thu sawiin, tun thlengin he thihna ah hian thil diklo hmuh an la neilo tih an sawi a. Postmortem Report pawh an la dawnloh thu leh naupang thi taksa hmuh mai theih ah thil diklo a awmloh thu an sawi bawk.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

Naupang thihna ah thuthang diklo tam

Lenkawl (Serchhip) - Mon, 10/20/2014 - 08:47
Kar kalta Zirtawpni (Oct. 17, 2014)-a Serchhip Hmar Veng-a mipa naupang thihna chungchanga thu leng-vak tam tak chu thu diklo nia thudawn a ni. Kar kalta Zirtawpni-a Serchhip Hmar Veng-a naupang pakhat thihna chungchang ah hian naupang hi mi tute emaw thah leh sawisak anga thuthang a tam hle a. Hemi chungchang ah hian Serchhip Police Station chu nimin khan thu zawhfiah niin Serchhip Police te chuan he thihna thleng chungchangah hian naupang chhungte hian chhuifiah duhin thu an thehluh thu leh hemi ang hian an chhui zui thu sawiin, tun thlengin he thihna ah hian thil diklo hmuh an la neilo tih an sawi a. Postmortem Report pawh an la dawnloh thu leh naupang thi taksa hmuh mai theih ah thil diklo a awmloh thu an sawi bawk.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

North Eastern Region Infrastructure Conclave-ah Chief Minister in Mizoram mamawh a thlen.

Lenkawl - Mon, 10/20/2014 - 08:46
North Eastern Region Infrastructure Conclave, 2014 chu Inrinni kalta, Oct. 18, 2014 khan Guwahati a Hotel Radisson Blu-ah DoNER Minister Gen.V.K. Singh-a kaihhruaina ah neih a ni a, he hunah hian Mizoram Chief Minister, Pu Lal Thanhawla pawh telin thil chi hrang hrang a thlen a ni. North Eastern Region Infrastructure Conclave, 2014-ah hian Mizoram Chief Minister Pu Lal Thanhawla chuan India hmarchhak chu history leh a awmna avangin hun rei tak ata ngaihthah nia sawiin, "Hmasawnna awm turin a ruhrel pawimawh, infrastructure facilities din angaih thu vawiduailo National leh Regional level ah te sawi anih bakah, Committee leh Task Force te, Shukla Commission te, Yugandhar Committee Report te, Mukherjee Task Force te dinin rawtna \ha tak tak an siam a, mahse a taka bawhzui a ni \hin lo a ni," a ti a. DoNER Ministry pawhin NE Vision : 2020 pawh a duan thu sawiin, rawtna an siam te chu thamral tir mai loa, a taka bawhzui anih ngeina turin he hun buatsaihtu PHD Chamber of Commerce and Industry te chu hma la turin a ngen nghal a. He khawmpui thupui ‘Power Sector in NE. Region : Challenges and Way Forward’ tih a nih angin power siamna, a bikin Hydro Power siamchhuahna hmarchhak bial in a ngah tih sawiin, Power telloin hmasawnna a awm theihloh thu leh rampuma power siam theihzat a\angin hmarchhak bial in 40% (63,000MW) vel a nei a. Mahse 3% vel chauh siam chhuah anih avangin power ah kan hnufum thu leh hmasawn tur angin kan sawn theilo tih a sawi a. Mizoram-ah phei chuan a mamawh ang a hmu phalo hle nia sawiin, Power sector a private investment a awm theih nan Viability Gap Funding guidelines te chu herrem awlsam tura siam nise tiin a rawt bawk.
    Hei bakah hian Chief Minister chuan Mizoram ang tlangram ah chuan Micro Hydel Power Generation uar zawka kalpui \ha a tih thu sawiin, hei hian thingtlang lamah Cottage Level Industry din a tih awlsam a beiseiawm thu leh Ministry of New & Renewable Energy pawhin phurpui se a duh thu a sawi a. Hmarchhak biala hmasawnna project duan reng reng a ram leilung awmdan a zira a tehfungte pawh siam \hin rawtin, NEC in a zirchiannaah tlangram ah chuan senso chu 15% - 20% in a tam \hin tih a sawi a. A tlangpui thuah central sorkar in hmarchhak biala hmasawnna project te hi a dah pawimawh tawk lo a a hriat thu sawiin, hei vang hian Kolodyne HEP 460 MW pechhuak thei tur siam tura NTPC leh Mizoram sorkarin MoU an ziah tawh hnu kum 6 a liam hnu pawhin engmah hmalakna a awm lo a ni, a ti bawk.

- Published by Lenkawl, the first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981.

A Farewell for Peter Biaksangzuala

Mizoram Premier League - Sun, 10/19/2014 - 17:49
The Last Match for Peter BiaksangzualaAfter a grand farewell for Peter, his body has been taken to his hometown Khawzawl accompanied by close friends and relatives, as well as loyal football fans and authorities from Aizawl.   Following an injury resulting from a somersault during a match with Chanmari West FC, Bethlehem Vengthlang FC midfielder succumbed to his injury and breathed his last around 7 am this morning, the 19th of October, 2014.    The fateful match that kicked off at 2.45pm at AR Lammual, Aizawl was the 5th Round of Samsung 3:16 Plan Solution Mizoram Premier League Season 3. Chanmari West had been leading by a goal which Peter equalized in the 60th minute of the match. His celebratory somersault took a wrong turn when he fell headlong on the pitch. He immediately lost his mobility. After initial First Aid by medical attendants on the pitch, he was removed to the Civil Hospital, the nearest hospital from the grounds. CT Scan reports showed that his spinal cord was heavily damaged by the fall. He gradually showed signs of improvement though paralyzed from neck downwards. He fought hard for life for four days and five nights at the hospital, but finally succumbed to his injury much to the bereavement of his family, friends and the numerous football fans following news reports on his condition.    The residents of Bethlehem Vengthlang bid farewell to their beloved hero with a grand reception of his body attended by a great number of people after which the mourning party moved to Aizawl Venglai where Peter currently resides. After a short farewell programme there, he was finally taken home to Khawzawl where vigil authorized by the YMA will be maintained the whole night. His funeral will be conducted tomorrow, Monday. Peter’s death has shocked and saddened many football fans not just in Mizoram, but across the country as well. The story of this 23 year old player just in the prime of his life has touched the hearts of many people. The news that he had donated his eyes for the needy has further endeared people to him. Though he is now deceased, he will remain forever alive in the hearts of people who will remember him for the great discipline he maintained as a footballer, and all his contributions towards the noble sport.
Categories: Infiamna

Ropui taka thlah a nih hnuin Peter-a chu Khawzawl panpui a ni ta.

Mizoram Premier League - Sun, 10/19/2014 - 15:00
Samsung 3:16 Plan Solution Mizoram Premier League Round 5-naa Bethlehem Vengthlang FC leh Chanmari West FC inkhelh tuma hliam tuar Peter Biaksangzuala chuan a hliam tuar lovin 19th October, 2014 zing dar 7:00 AM khan chatuan ram min pansan ta.   October ni 14, 2014 chawhnu dar 2:45 PM khan Bethlehem Vengthlang FC leh Chanmari West FC ten MPL 3 Round 5 an khel a, Chanmari West FC hian Lalramliana hmangin goal hmahruai an khung a, he goal hi 60th mins-ah Peter Biaksangzuala chuan rulin, heta a goal khung lawm inbin chu lu lei vit zawng a tla palh hlauhva, Peter-a hi a che theilo chhunzawm nghal.   Peter-a hi first aid pek a nih hnuah a rang lamin Civil Hospital, Aizawl panpui nghal a ni a, CT Scan neih a nih hnuin a spinal chord na takin a sawh tih a hriat a, a nghawng achin hnuailam a tiche theilo, mahse hma a sawn chho ve hret hret nia a lan laiin a hliam tawrh hi a na em avangin ni 4 leh zan 5 damdawi ina a awm hnuin October ni 19, 2014 zing dar 7:00 AM khan ICU-ah a boral ta a ni. Peter-a'n hliam pui a tawh tirh hian MFA President leh Health Minister Pu Lal Thanzara leh MFA Honorary Secretary Pu Lalnghinglova Hmar te chuan an tawiawm nghal a, Hospital treatment/investigation a tha thei ang ber pek an intiam angin theih tawpin damdawi leh khawl thiamna hmangin tan lak nimahse kan chhan zo ta lo a ni. Peter-a hian a mit hi a donate nghe nghe a ni. Bethlehem Vengthlang chuan an pasal tha hi ropui takin Bethlehem Vengthlang YMA Hall-ah a thlahna hun an buatsaih a. Mipui an pungkhawm hnem kher mai, Hall lenglo khawpin Peter-a hmangaihtute an pungkhawm a. Bethlehem Vengthanga FC-a a jersey hak thin Jersey No. 21 chu Bethlehem Vengthang FC a din chhung chu hak tawh loh turin an dahtha dawn ta a ni. Bethlehem Vengthanga thlahna hun hman a nih zawhin Aizawl Venglaia a chenna in panpui a ni a, chumi zawhah an khua, Khawzawla phum turin a ruang hi Aizawl an chhuahpui ta a ni.  Peter-a chetsual dan hian Mizoram mai nilo India ram Football a dengchhuak nghal a, kum 23 mi lek hian hmabak eng tak a neih laiin na awm tawh lohna hmunah min kalsan ta a ni.  
Categories: Infiamna

Jakoba 2:1 "Ka unaute u, kan Lalpa Isua Krista, Ropuina Lalpa chu ring chungin,...

MGB Daily - Sun, 10/19/2014 - 09:14
Jakoba 2:1 "Ka unaute u, kan Lalpa Isua Krista, Ropuina Lalpa chu ring chungin, mi thlei bik nei suh u."

::
Categories: Ni Tin Chang

ABELA LEH KAINA TE THIL HLAN

misual.com - Sun, 10/19/2014 - 00:30

Tin, Lalpa chuan Abela leh a thil hlan chu a lawm a; Kaina leh a thil hlan erawh chu a lawm ve lo va. Tichuan Kaina chu a thin a ur em em a, a hmel a lo dur ta khup a. Tichuan Lalpa chuan, Kaina hnenah chuan, “Enga tinge I thin a ur? Engati nge I hmel a lo dur tak? Thil I tih that chuan lawm I hlawh dawn lo vem ni? I tih that loh erawh chuan Sual chu kawngka bulah a bawk reng a ni; a duhzawng chu nangma hnen lam a ni; a chungah thu I nei tur a ni,” a ti a. (Gen 4:4-7)
Engvang nge?
1. Kaina chuan a rem chang chang a rawn la ve ngawt; Abela erawh chuan, a ran vulh zinga a piang hmasa leh a thau tha tha a thlang kher.

2. Pathianin Evi leh Adama te bawhchhiat tirh atanga an tan chhandamna kawng a lo buatsaih sak , Kalvary tlanga a fapa Isua Krista inthawina hlim thla, sual thawi nana ran thisen chhuak ngeia inthawi kha a nih laiin, Kaina hian chu lam chu a va ngaihtuah thleng phak lo.(Heb 9:22)
Mihringte thu loh zia leh a lo dawngtu Pathian tilawm pha a ni em? Pathian duh zawng leh lawm zawng a ni em? Tih lam kha a pawi mawh zawk tih a lan tir chiang hle.
Kaina thilhlan ve ngawt hi Pharisaite tawngtaina ang chauh a ni, Lalpa a tilawm zo lo tlat. He mihring atanga chhuak ringawt atanga thil tha tih tum ve tang tang na, Pathian atanga nun danglam leh nun thar neih vang ni si lo, hian Pathian a tilawm zo lo a, mahni thatna hmanga Pathian tihlawm zawh inrinna, leh Lal Isua thisen hmanga sual silfai hmasak phawtna tello pawh a, tling leh tha ve tawka inngaihna, a bik takin Mihringte mit hmuh lang thei lam, mihringte mit hmuha tha awm ang taka lang, thinlung chhung erawh Thlan khur chhunga miruang tawih lung ang chauha tenawm nisi hian, Pathian a tilawm zo ngai lo a ni.
Pawi ta em em chu, Kaina hian tih loh ai tih ang chauh chauh a, a lang a mawi maia, ti ve che che a, Pathian hnena a thil hlan Pathianin a lawm lo tih a hriat khan, a lung awi lova, Pathian lakah a hel a, a Unaupa ngawih ngawih pawh vawhlumin a that duh hial ta a nih kha. A lungchhiat thlak tak zet mai. Pa Pathian tilungawi zo lo thil tha ve tih tumnain, Sual lian zawk a hrin phah a ni.
3. “Sual chu kawngka bulah a bawk reng a ni”. He thu hi a lo ril hle mai a, a hebrai tawng bul lam han chhui chet chet phei chuan, ‘hattath’a hmang a, chu chuan awmze pahnih (dual meaning) a lo nei thei reng mai hi a lo nia.
a) Pakhatnaah chuan, Kaina khan thil pawlawh tak leh, a hming ve mai maia a tih a, amah midik leh tha ni hauh si lova, mitha leh dik, tling tawk anga inngaia, Thisen chhuak tello pawha, Pathian lung tiawi thei tur awm anga a inngaihna kha, Lalpan a lawm lo a, a pawm lo tih a hriat khan, inchhira insiam that tum lam aiin, thin ur leh tih tauhah a la a, Pathian lakah a hel a, a unaupa a huat phah a, a rilru put hmang hmu vektu Pathian chuan, Kaina rilru kha a thaloin, a hlauhawm hle a, thil pawi tak a khawih thei dawn tih hriain a lo khap lawk a, kha a rilru kha tak kha remchanga lo la var a, Sual puitlinga chantir turin, Ram sakawlhin a sa seh tur a veh hnai hriau hriau ang hian Setanan a lo chang reng tihna a ni a.
b) Tin, a awmze dang lehah chuan, “Sual thawina tur chu I kawngka bulah hman theih maiin a awm reng a ni” tihna a ni thei chiah bawk. Sual thlemna a lo sosan tak taka, Mihringte chakna hmanga hneh hleih theih loh hun a lo thlen chang pawhin, Sual inhneh tir let der lovin, Sual thawina atana inhlan, kan inchhira kan Sim chuan, min ngaidam a, min lo kuangkuah leh tura inpeih reng, Van Lal fapa kan sual thawina atana inpe zo thak chu a awm a ni. Hetah pawh hian, Pathian hian Kaina hi a lung nih lohna leh rilru helna te, a nau a huatna leh tihhlum hial a duhna thinlung kha kaltlang pui zel lovin, inchhirin sim sela, Abela angin thinlung thianghlim leh tih tak takna nen, kan sual silfai nana Lal Isua Krista thisen hlu tak a chhuah tur zia entir nan ran thisen hmangin inthawi ve se, tia a la thlem tang tangna a ni thei bawk a ni.
Eng nge zir tur kan neih le?
i) Simna tello leh thuawihna tel silo a, a lang a mawia thil tha va tih ve vak tumna hian Pathian a tilawm zo tak tak lo.
ii) Lal Isua Krista thihna leh thawhlehna tawmpuina leh kaltlang lo chuan, Pathian lawmzawngmi nih rual a ni lo a, a theih hek loh.
iii) Sualna leh bawhchhiatna a nasat zawh poh leh, Khawngaihna a nasa ve thin. Eng ang pawhin lo chapoin, lo hel thinin, Lalpa chu lo sawi chhe thin mah I la, dawhthei takin kawngka bulah min nghak reng a, inchhira sima kan hawikir a, a hnen kan pan hun a lo nghak reng thin.
In ngai tlawm leh thuhnuai rawlh taka a hnen panin, Lalpa ngaihdamna dil I la, Amah atanga chhuak ngei chuan, bul I tan ang u le.
Lalpan a thu malsawm rawh se. Amen.

Categories: Blogger

MPL 3 : Dinthar FC-in hmahruaitu Aizawl FC chelh ding

Mizoram Premier League - Fri, 10/17/2014 - 22:22
Samsung 3:16 Plan Solution Mizoram Premier League Round 6 khelh zawh a ni ta a, Dinthar FC-in Aizawl FC 3-2 a an hneh avangin hmahruaitu thar Chanmari FC an ni ta a ni.   Dinthar FC tan Lalnuntluanga, Vanlalchhanhima leh Dampuia ten goal an khung a, Aizawl FC tan Albert-a leh Muanzova ten goal an khung a ni. He match hi a hmuhnawm em em a, goal 5 lai a luh bakah goal mouth action a awm nual. Man of the match-ah Vanlalchhanhima Sailo (Dinthar FC) thlan a ni. Aizawl FC 2-3 Dinthar FC (Albert 65', Muanzova 84') (Lalnuntluanga 57', Vanlalchhanhima 67', Dampuia 70')   Aizawl FC XI : Malsawma, Emma, Thakima, Chullova, BTA, Imanuel, David, Rohminga, Brandon, Albert, Justice. Subs : Tluanga, Michael, Reuben, David, V Duata, Muanzova, Ramngheta, Thomas, Rozama   Dinthar FC XI : Isaac, Zothana, Ti Tima, Rinzuala, Zautea, Tluanga, MSA, Johny, Dampuia, Danmawia, Zico. Subs : Thlamuana, Muanawma, Awpa, Lalhmaa, Ramnuna, PC Zosanga, Ramdina, Rina, Sairuata.   Inhliam vangin Notea Dinthar defender kan hmu lo. Aizawl FC keeper T Mawia chu inhliam vangin a hmel kan hmu thei lo bawk a. Dinthar FC hian an striker chetsual tawk Mawitea an la chhawr theilo zui zel a.   Team hnihte hi MPL-ah vawi 5 an intum ta a, Dinthar FC vawi thum  an chak ta a, vawi hnih an inhnehtawk a ni. MPL-a an inkhelh tawhah Dinthar FC an chungnung zawk.  Kumin I-Day Final-ah khan team hnihte hi an inhmachhawn a, Dinthar FC hian 2-1 in hnehna an chang a, 2014 I-Day champion an ni a nih kha. First half-ah goal a lut lova, Aizawl FC an khel tha zawk. Goal hlauhawm pawh an nei nual.  Dinthar FC Isaac-a kan hmu deuh chhen a, Dinthar FC hian counter attack hmanga beih an tum laiin an ti hleithei lo, midfield-ah ball an hloh thin a, hei hian an attacking a tih nat loh phah a ni.   Second half-ah erawh goal 5 ngawt kan hmu a. Bul tan tha zawk Aizawl FC-in si an phur hmasa tlat mai. 57th mins-ah Dinthar FC chuan Lalnuntluanga hmangin goal an khung a, Dampuia ball per chu Lalnuntluanga chuan box chhung chiah chiah  atangin kawh zetin a shot a, goal post a per a, a lut mawi hle. Lalnuntluanga hian a team hlui lamah goal a khung ta a ni. Hemi hnu lawkah Aizawl FC chuan an si phurh an rul a, Justice chuan 30 yards atangin lei hrulah kawh zetin a shot a, Dinthar FC Isaac chuan lo save perin, hemi per hi Albert Zohmingmawia chuan mawi takin a pet goal. Aizawl FC chuan an si phurh an rul a, 1-1 a ni.   Aizawl FC-in an si phurh an rulh hnu lawk minute 2-ah Vanlalchhanhima chuan corner atangin Dinthar FC goal a khung leh a, 2-1 in Dinthar FC chuan hma an hruai a, Dinthar FC chuan goal an khung chhunzawm. 70th mins-ah Zico ball tha zet chu Dampuia chuan umin, box chhung atangin mawi takin a pet goal. 3-1 a ni ta. Aizawl FC hian an si phurh rulh tumin theih tawpin an nawr a, mahse Dinthar FC lakah goal an khung hleithei lo. Hun tawp dawn minute 6 la awmin Mual dinglam sir atanga Zuala cross tha zet chu Aizawl FC tan Muanzova chuan kil takah a tauh goal. Hun a tawp chhunzawm ta a, Dinthar FC chuan 3-2 in hnehna an chang ta a ni.   Aizawl FC Coach Pu K Malsawmkima chuan,"Football a ni a, kan chak lova, a pawi kan ti a, a chak reng theih bik lova, a chak loh reng theih bik lova. Chakin kan rawn let leh ang.   Kan khingpuite an chak a, ka lawmpui a, kan tihsual a ni a, kan defender te an lo muthlu thin a, kan phu tawk result kan hmuah ka ngai." tiin a sawi.   Dinthar FC manager Pu Lalnuntluanga chuan," Kan chak, kan lawm khawp mai, Mawitea tan kan chak hi kan hlan a ni. Kan vanduai rei tawh a, vanneihna hi kan hlawh chhuah ve a ngai a ni kan ti a, kan theih tawp kan chhuah a, kan vannei zawk a ni.   Midfield ah kan hneh lo zawk a, mahse kan chance neihte kan hmang tangkai a, chu chu kan chakna chhan a ni. Hmahruaitu lama awm kan duh ber a, Champion tumin kan khel, mahse kan kawng hi a bumboh deuh hlek tawh a, chutih laiin theih tawp kan chhuah zel a ni." tiin a sawi.   Khelh 6 atangin Aizawl FC chuan point 15 an nei a, Chanmari FC chuan Reitlang FC si hnih faia an hneh avangin 16 points an nei a, MPL hmahruaitu thar an ni leh ta. Dinthar FC chuan 7 points an nei a, hma an sawn chho hret hret a ni.   Match Summary   10 mins - Penalty area pawn chiah chiahah David Rinmuana'n free kick a hlawhchhuak a. Rohmingthanga chuan petin, top Corner-ah a thlawk a, Isaac Vanlalpeka chuan tha zetin a lo save hman.   25 mins - Aizawl FC-in chance duhawm tak an nei a. Justice-a ball per Albert-a'n hnai set sawtah a chang a, a shot chu Dinthar FC keeper Isaac-a'n a lo dang hman. Hemi per hi Albert chuan pet lehin, defender ten an lo dang hman hlauh a ni   27 mins- Set piece atangin Imanuel HS zuala chuan Dinthar FC goal bar a pet per dawp a, Dinthar FC an him hram.   41 mins- David-a corner pet chu Albert-a'n lo tauhin, hemi per hi Justice chuan tauh lehin, a goal teuh hle, Dinthar FC keeper Isaac-a chuan a lo nam over hman.     Half Time : Aizawl FC 0-0 Dinthar FC   57 mins : GOAL (Lalnuntluanga) Dampuia ball per chu Lalnuntluanga chuan box chhung chiah chiah  atangin kawh zetin a shot a, goal post a per a, a lut mawi hle.   65 mins- GOAL (Albert) Justice chuan 30 yards atangin lei hrulah kawh zetin a shot a, Dinthar FC Isaac chuan lo save perin, hemi per hi Albert Zohmingmawia chuan mawi takin a pet goal. Aizawl FC chuan an si phurh an rul a, 1-1 a ni.   67 mins - GOAL(Vanlalchhanhima) Dinthar FC-in corner atangin mawi takin Vanlalchhanhima hian a tauh goal a ni.   70 mins - GOAL (Laldampuia) Zico ball tha zet chu Dampuia chuan umin, box chhung atangin mawi takin a pet goal.   76 mins- Chullova chuan box pawn atangin kawh zetin a shot a, mahse a out hlauh mai. Aizawl FC-in goal an khung teuh hle.   81 mins- Dinthar FC-in corner an hlawh chhuak a, a buai nuai nuai a, a goal leh tep. Mahse referee-in foul a ham hlauh. Aizawl FC in si an phurh belh teuh hle.   83 mins - David Rinmuana free kick tha zet chu Chullovan hnai set sawt atangin Aizawl FC tan a thelh hlauh mai.   84 mins - GOAL (Muanzova) Mual dinglam sir atanga Zuala cross tha zet chu Aizawl FC tan Muanzova chuan kil takah a tauh goal.    Aizawl FC 2-3 Dinthar FC (FT) (Albert 65', Muanzova 84') (Lalnuntluanga 57', Vanlalchhanhima 67', Dampuia 70')  
Categories: Infiamna

Pages